Een skeelerbaan + pumptrack?


Het bestuur van ijsbaan Zuidbroek heeft grootse plannen met de ijsbaan en jij kunt ons daarbij helpen!


Zodra de temperaturen zakken stijgt bij ons de schaatskoorts en willen we niets liever dan zo snel mogelijk de baan openen. Helaas hebben wij een behoorlijk aantal nachten flinke vorst nodig voordat er een mooie ijslaag is gegroeid en zoveel vorst krijgen we tegenwoordig maar zelden meer.

Om onze kansen te vergroten willen wij graag een skeelerbaan aanleggen die wij in de winter als ijsbaan kunnen gebruiken. Hiervoor is veel minder water nodig dan bij onze huidige ijsbaan en bij vorst kunnen wij dan ook eerder de deuren openen!

Omdat wij over een groot terrein beschikken zouden wij naast de skeelerbaan ook graag een pumptrackbaan willen aanleggen op het middenterrein.
Een pumptrack is een unieke multifunctionele sport- en speelvoorziening. Het is een parcours van asfalt voor alles op wielen: bmx-fietsen, mountainbike, (stunt)step, loopfiets, skates of skateboards. Het parcours wordt zonder te trappen afgelegd. Door de fiets met een pompende beweging over kleine en grote heuveltjes, sprongen en tafels over het parcours te bewegen ontstaat een voortbeweging. Een leuke en makkelijke manier om je fietstechniek te beoefenen of simpelweg om een heleboel lol op wielen te hebben.

Een Pumptrackbaan is fantastisch voor jong en oud en is een unieke sportieve trekpleister voor Zuidbroek en omgeving!

Wil jij net als wij ook over de skeelerbaan of Pumptrack racen? Teken dan onze online petitie en laat op die manier zien dat Zuidbroek zo'n gaaf sportterrein wil!

 

Teken hier de online petitie!