Hier houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws:


Update 27-01-2024: Vanaf nu kunt u bij ons ook verschillende schaatsen huren in verschillende maten. Zie schaatsverhuur.


Update 11-01-2024: Het ijs is dik genoeg, dus wij zijn vandaag geopend vanaf 10.00 uur!


Update 30-12-2023: Morgen, op Oudejaarsdag staan wij tussen 10.00 en 15.00 uur voor u klaar met heerlijke versgebakken oliebollen! Ook zonder online bestelling bent u van harte welkom!


Update 08-11-2023: Afgelopen zaterdag hebben wij een klein feestje gevierd met de bestuursleden, vrijwilligers, sponsoren, Wilma Kruit (gebiedsbeheerder) en Markus Ploeger (wethouder) van de gemeente Midden-Groningen.
Wij hebben een hele mooie samenwerking met onze gemeente en onlangs hebben we er samen voor gezorgd dat het nieuwe hekwerk rondom de ijsbaan staat.
Daarnaast hebben wij onze plannen voor een asfaltbaan + pumptrack aan de wethouder gepresenteerd. Wordt vervolgd...


Update 15-10-2023: Vanaf deze week lopen wij onze routes met lidmaatschapskaarten weer. Wij hebben ervoor gekozen om de prijzen iets aan te passen:
- Een gezinskaart kost nu €10,- per jaar in de voorverkoop. Thuiswonende kinderen zijn, ongeacht de leeftijd gratis en ontvangen een eigen kinderkaart.
- De jeugdkaarten van € 5,- (vanaf 17 jaar) komen te vervallen.
- Wilt u niet schaatsen, maar draagt u ons wel een warm hart toe, dan kunt u uiteraard ook weer kiezen voor een donateurskaart van minimaal €5,- of lid worden van De Club van €25,-


Update 11-02-2023: Onze ijsvereniging doet mee aan de Poiesz Jeugd Sponsoractie van 13 februari t/m 10 april 2023.

Steun onze IJsbaan in Zuidbroek met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie! Dat is winst voor ons en euro's voordeel voor u!

Dit is een super gave Poiesz-actie om de (sport)verenigingen in Zuidbroek financieel te ondersteunen

Van maandag 13 februari tot en met maandag 10 april ontvangt u bij elke € 10,- die u besteed bij de Poiesz in Zuidbroek een munt. Bij sommige aanbiedingen ontvangt u extra munten en bij de speciale fruit-of bakkerijaanbieding geldt de SPAARSPRINTER waarbij u maar liefst 15 munten krijgt!

Deze munten kunt u vervolgens in de winkel in een buis doen om daarmee de verenigingen te steunen. Onze ijsvereniging krijgt een eigen buis en wij hopen natuurlijk dat wij zoveel mogelijk munten kunnen verzamelen. De munten vertegenwoordigen een geldwaarde die de Poiesz na afloop van de actie aan de deelnemende verenigingen overhandigt tijdens een feestelijke avond.

Wij zijn superblij dat wij mee mogen doen aan deze actie en hopen dat jullie ons willen helpen om zoveel mogelijk munten voor ons te verzamelen

Alvast hartelijk bedankt!

Wie weet tot ziens bij de Poiesz in Zuidbroek!


Update 18-12-2022: Vandaag zijn wij voor onze leden geopend vanaf 11 uur.
Het ijs is niet overal op de gewenste dikte, daarom hebben wij op de achterkant van de baan een stuk afgezet. Hier kan niet worden geschaatst. 


Update ijsdikte 15-12-2022: Vanavond hebben we het ijs gemeten en we vallen gelijk maar met de deur in huis: Helaas kunnen wij morgen nog niet open. De dikte varieert nu van 4 tot 5,5 centimeter en we zijn 7 tot 8 centimeter nodig om veilig open te gaan. Komende nacht verwachten ze niet veel vorst, de nacht erna wel wat meer, dus we hopen van harte dat we jullie dit weekend kunnen verwelkomen op de baan.

Eerder vandaag hebben wij 2 tieners van de baan gestuurd. Wij snappen dat iedereen heel graag het ijs op wil, maar wacht alsjeblieft tot we open zijn. Het is niet alleen gevaarlijk, maar als je erdoor gaat is het ijs kapot en dat willen we natuurlijk ook niet.

We houden jullie uiteraard op de hoogte. Morgenavond gaan we opnieuw meten.


24-10-2022: Uitnodiging algemene ledenvergadering woensdag 16 november 2022

Beste dorpsbewoners en leden van ijsvereniging de IJsgleyers,

Hierbij nodigen wij u van harte uit om de jaarlijkse algemene ledenvergadering van onze vereniging bij te wonen op woensdag 16 november om 20:00 uur in ons clubgebouw bij de ijsbaan in Zuidbroek.

De agenda ziet er als volgt uit:1. Opening2. Ingekomen stukken en mededelingen3. Notulen vorige jaarvergadering. Deze ontvangt u bij binnenkomst en is ook van te voren via email bij ons op te vragen: ijsbaanzuidbroek@hotmail.com4. Jaaroverzicht 5. Financieel verslag6. Verslag kascommissie7. Benoeming kascommissie 8. (Her) benoeming bestuursleden9. Voorbereidingen komend seizoen10. Rondvraag11. Sluiting

Bent u benieuwd hoe het reilt en zeilt bij onze vereniging? Kom gerust langs op deze ledenavond. Ook niet leden zijn natuurlijk van harte welkom! De koffie en thee staat voor u klaar.


06-10-2022: Graag bedanken wij iedereen die tijdens de Rabo Clubkasactie op ons gestemd heeft

Jullie hebben een mooi bedrag van €257,45 voor ons bij elkaar gespaard.

Dankjewel!


18-09-2022: Rabo Clubsupport is van start gegaan en u kunt uw stem uitbrengen.
Bankiert u bij de Rabobank en wilt u de ijsbaan een financieel handje helpen?
Breng dan nu uw stem uit op de IJsbaan Zuidbroek!
Met uw stem helpt u ons om het clubgebouw op te knappen en leuke activiteiten te organiseren voor onze leden en inwoners.
Wilt u meer weten en stemmen: kijk dan op de website van de Rabobank: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport
U kunt tot en met dinsdag 27 september 2022 uw stem uitbrengen op uw favoriete club.

Alvast hartelijk bedankt, we zijn erg blij met uw stem!


22-05-2022: Omdat we dit jaar helaas geen ijs hebben gehad hebben we besloten om een leuke dag op onze ijsbaan te organiseren. We doen dit op 26 mei, Hemelvaartsdag samen met Expeditie Zuudbrouk. Zij organiseren een originele fietstocht door het dorp waarbij je door middel van leuke opdrachten van alles te weten komt over ons mooie dorp Zuidbroek. De IJsbaan heeft besloten om extra uit te pakken voor zowel onze leden als niet-leden. Iedereen is welkom! We hebben een Elfsteden-spel met onder andere een coole stormbaan, springkussen, lekkers voor de deelnemers, een koffieplein om even bij te kletsen en spelletjes waarmee extra punten voor de fietstocht te verdienen zijn! Heb je je nog niet opgegeven voor de fietstocht? Dit kan nog tot en met 25 mei op expeditiezuudbrouk@gmail.com
Koken hoeft die dag ook niet, want dorpscentrum de Broeckhof biedt een speciaal fiets-menu aan voor maar € 8,50, lekker uit eten in eigen dorp dus!


24-12-2021:
Het water gaat op de baan! Met hulp van Buitenkamp B.V. uit Zuidbroek kunnen wij op maandag 27 december de baan weer vol laten lopen.
Fantastisch dat zij dit jaar het pompwerk willen sponsoren, een dikke dankjewel! 


22-11-2021:

Beste leden en inwoners van Zuidbroek en omstreken,

Op dit moment zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor het komende winterseizoen. Binnenkort komt onze nieuwe website online en daarvoor ben ik op zoek naar foto's van onze ijsbaan. Heeft u foto's die wij mogen gebruiken? Recente of uit de oude doos... wij publiceren ze graag! U kunt ze mailen naar ijsbaanzuidbroek@hotmail.com

Zoals u kunt zien ligt er nog geen water op de baan. Maar.... als de coronamaatregelen het toelaten en er een mooie vorstperiode voorspelt wordt zullen wij de ijsbaan gaan vullen en gaan we duimen voor een mooie schaatsperiode!

Binnenkort komen we ook weer bij u langs met de lidmaatschapskaarten.

Met sportieve groet,
Het bestuur


21-11-2021:
Helaas kunnen wij in verband met de huidige corona maatregelen nog geen algemene ledenvergadering 2021 plannen.
Zodra er een datum geprikt kan worden zullen wij u hierover informeren en uitnodigen.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur